dimarts, 5 d’octubre del 2010

Seguretat a les escoles: una de cada quatre suspèn en seguretat

A continuació veurem un article molt interessant, publicat a la revista Eroski Consumer on, a travès d'un estudi realitzat a 208 escoles del país, es mostra la manca de recursos de seguretat a les escoles (en cas d'incendi, fuga de gas, bones instal·lacions interiors i exteriors, menjadors, cuines,...). Encara que aquesta manca encara és millorable, es remarca els canvis positius que han sofert les escoles envers la seguretat des de 2003 (any en què també es va realitzar aquest estudi).
Els tècnics d'aquesta revista van efectuar una visita a cada escola durant el mes de gener passat acompanyats d'un responsable designat per cada centre, que va facilitar l'accés a totes les zones: pati, aules, lavabos, gimnàs, menjador i cuina, etc. L'anàlisi es va dividir en dos apartats: l'estat de les instal·lacions de l'interior i l'exterior del recinte, d'una banda, i les mesures de prevenció de l'altra, entenent per aquestes últimes els procediments i els protocols d'actuació en cas de sinistre, els plans de formació d'alumnes, professors i personal no docent, la realització de simulacres d'emergència en cas d'incendi o catàstrofe i els sistemes de prevenció.


Es recalca molt la gran millora que han sofert els centres des de 2003 (on els suspensos en seguretat era d'un 68%) i actualment (suspensos al 27%) millorables encara.
També
El que més crida la atenció es veure que  només el 5% dels centres (el 2003 va ser el 10%) no tenen involucrat en el pla d'emergència o evacuació tot el seu personal i que els centres visitats a Almeria, Còrdoba, Madrid i Saragossa, gairebé tres de cada quatre escoles mancaven de com actuar en cas d'emergència. Aquestes dades, ens fan pensar que potser, avans de realitzar canvis tecnològics a les escoles, com les pantalles digitals interactives, i d'altres, s'hauria d'intentar garantir la seguretat de les persones que formem part de les escoles.
                                                               
 Aquí teniu el link de la noticia per a qui tingui interès en llegir-lo tot sencer. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada