dimarts, 5 d’octubre del 2010

Les Pissarres Digitals Interactives (PDI)

Com a tema principal avui, parlarem sobre les pissarres digitals, elements els quals, s'han integrat aquest any a la majoria de les escoles espanyoles per tal de facilitar les classes tant a professors i alumnes, però...

Sabem tots què són les pissarres digitals?

A l'esquerra trobem el videoprojector,
l'ordinador, i en gran, la pantalla.
La Pissarra Digital Interactiva (PDI), és una eina tecnològica que permet la innovació per part dels professors en la manera d'impartir les classes i així mateix captar d'una forma entretinguda i alhora didàtica l'atenció dels seus alumnes. La PDI es composa de tres elements conectats entre sí: un ordinador, un videoprojector i una pantalla, de manera que la imatge de l'ordinador es transmet a la pantalla a través del videoprojector. La clau de la de la PDI es troba a la pantalla la tecnologia de la qual ens aporta dos recursos fonamentals:

  • Accedir a l'ordinador directament des de la pantalla per obrir aplicacions, documents, navegar per la xarxa, moure imatges, guardar arxius,... és a dir, permet que des de la pissarra es pugui trevallar igual que si estiguessim davant de l'ordinador.

  • Treballar a la superfície de la pantalla com a una pissarra normal, ja sigui sobre una imatge projectada o sobre la pantalla en blanc, es pot pintar en diferents colors, subratllar, esborrar,... amb l'avantatge adicional que tot el que es faci pot guardar-se a l'ordinador i imprimir-se posteriorment. Segons cada fabricant, la manera de treballar sobre la pissarra pot ser tant amb retoladors convencionals, com amb un llapis digital que funciona com un ratolí o simplement amb el dit, depenent que la pantalla sigui electromagnètica, tàctil o ultrasònica.
Alguns dels mètodes i propostes didàctiques per a què el procès d'aprenentatge i ensenyança es millori, destaquen les següents utilitats:

  1. Recolzament a les explicacions del professorat. Ofereix una classe més dinàmica i participativa.
  2. La pissarra "recuperable", ja que tot el que realitzem en ella, quedarà guardat per a quan es vulgui utilitzar.
  3. Aprenentatge de la infromàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada