dimecres, 13 d’octubre del 2010

JCLIC

Avui us parlarem d'un programa molt interessant on es poden trobar infints exercicis de totes les matèries. Moltes vegades és utilitzat per les escoles per a reforçar i ampliar els coneixements dels nens. Farem una breu explicació de què és, com funciona i què s'ha de fer per instalar-lo i tenir-lo a casa, és molt senzill!. A nosaltres ens agrada molt aquesta aplicació ja que pots triar el curs i la matèria que vols fer i realitzar activitats d'aquestes!
Desitjem que us agradi!

Què és Jclic?

El JClic es forma per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diversos tipus d'activitats educatives multimèdia (asociacions, exercicis de text, mots encreuats,...). La zonaClic és un servei del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya creat amb l'objectiu de donar difusió i suport a l'ús d'aquests recursos i oferir un espai de cooperació obert a la participació de tots els educadors/es que vulguin compartir els materials didàctics creats amb el programa.

Les activitats no es presenten soles, sinó ficades en projectes, els quals alhora estan formats per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en el qual s'han de mostrar (amb això ajuda a fer exercicis pujant cada cop de nivell de dificultat).

Com es va iniciar?

L'antecessor de JClic es Clic, una aplicació que des de 1992 ha estat utilizada per educadors de diversos països com a eina de cració d'activitats didàctiques per als seus alumnes.

JClic està desenvolupat a la plataforma Java, la qual és un projecte de codi obert i funciona a diversos entorns i sistemes operatius. Us facilitem un enllaç on descarregar el Java.

A les pàgines d'activitats de la zonaClic s'ofereixen dos maneres d'accedir als projetes Jclic:

Visualizar les activitats en un applet
Un applet és un objecte incrustat a una pàgina web.  Els projectes que es veuen d'aquesta manera no quedan guardats al disc dur de l'ordinador. Es podria dir que es fan online: l'ordinador el descarrega temporalment, l'utilitza i després l'esborra.
Instalar les activitats a l'ordinador
JClic té un asistent que permet descarregar les activitats i guardar-les a la biblioteca de projectes de l'ordinador. Aquesta es crea la primera vegada que s'utilitza JClic o quan s'intenta fer la primera instalació d'un projecte. Per a veure els projectes de la biblioteca és necessari descarregar i instalar JClic.
A continuació us deixem un enllaç de la pàgina d'XTEC on trobareu més informació sobre el funcionament d'aquestes activitats.
També hi ha molta informació a la Viquipèdia i molt interessant sobre el tema.

Per finalitzar, cliqueu a la imatge i trobareu el quadre de cerca d'activitats, per a poder ensenyar-li als vostres fills i veure vosaltres mateixos com funciona!















GRÀCIES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada