dimarts, 5 d’octubre del 2010

HOT POTATOES

QUE ES HOT POTATOES?

Hot Potatoes és un programa senzill que consta d'un conjunt de sis eines d'autor desenvolupat per l'equip University of Victoria Call Laboratory Research and development, les quals et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de varis tipus.
Aquesta interactivitat dels exercicis es consegueix utilitzant JavaScript, és a dir, un Script és com una mena de còdig el qual és elaborat per un llenguatge anomenat JavaScript inventat per Netscape. Hot Potatoes, a més a més, és un programa dissenyat per poder personalitzar quasi totes les característiques de les pàgines web, i si es té algun coneixement de còdig HTML o de JavaScript podreu realitzar qualsevol canvi pel que fa a la forma de treballar els exercicis o al format de les pàgines, per exemple.

COM EL PODEM UTILITZAR?

La informació editable de cada tipus d'exercici es guarda en un arxiu específic de cada aplicació de HP, a partir d'aquest es generarà el document final interactiu en format HTLM. Aquesta pàgina es puja al servidor web, la ventatja és que no cal tenir instal.lat a l'equip el programa Hot Potatoes per realitzar cada exercici, perquè l'únic requisit per accedir és utilitzar un navegador com Internet Explorer 5.5 o altre superior. 
D'altra banda si el voleu instal.lar cliqueu sobre la imatge (traduit ja a l'espanyol).
Per qualsevol dubte respecte la instal.lació i/o funcionament del programa podeu consultar l'enllaç següent: ÀREA D'AJUDA I SUPORT ONLINE PER HOT POTATOES .

A continuació us proporcionarem una petita descripció dels components de Hot Potatoes.

JBC: Crea exercicis d'el.lecció múltiple. cada pregunta pot tenir moltes respostes i més d'una pot ser correcta. Cada cop que s'encerta la resposta ofereix a l'alumne un percentatge d'encerts.

JCLOZE: Tracta d'omplir els espais en blanc amb la paraula adequada, a més a més es pot afegir un nombre il.limitat de possibles respostes correctes per cada buit on l'alumne té la possibilitat de demanar ajuda mostrant-se així una lletra de la resposta correcta cada cop que clica l'ajuda. A més a més inclou puntuació automàtica.

JCROSS: Crea mots encreuats, més senzills o més complexes depenent dels diferents nivells i àrees d'estudi.

JMATCH: Una aplicació que pot ser utilitzada per connectar vocabulari amb imatges o traduccions, és a dir, emparellaments o també l'opció d'ordenar frases que formen una conversa o una seqüència per així donar-li significat.

JMIX: Consta d'exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs apartir de paraules desordenades.

Inclusió de THE MASHER, eina la qual permet compaginar de forma automàtica exercicis de Hot Potatoese unitats didàctiques.
Igualment en tots els programes és possible incloure una lectura on l'alumne pot utilitzar-la abans de realitzar els exercicis.
A continuació deixem un vídeo perquè podeu visualitzar millor el procediment d'instal.lació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada