dimarts, 19 d’octubre del 2010

Fem Panellets!!!

Som a la tardor, l'estació de l'any on les fulles es tornen de color marró i groc i cauen dels arbres.
A aquesta estació de l'any, trobem a la castanyera!, menjem castanyes i fem panellets de molts gustos diferents! Què bo! Voleu fer panellets a casa per a sorprendre a la vostra família? us ensenyem a fer-los!

Recepta de panellets:

Ingredients:
  • 500g d'ametlla picada
  • 500g de sucre finet
  • 150g de boniato o patata
  • 1 ou
  • ratlladura d'una llimona


Com els fem?

1. Bullim els boniatos o les patates durant uns 20 minuts (han de quedar tous! i sobre tot, heu de tenir un adult al costat!). Després de bullir-los, els pelem, els trocejem i els xafem per tal que quedin freds.




2. Barrejem l'ametlla que està picada molt fineta amb el sucre, l'ou i quan ho tinguem barrejat, fiquem el boniato/patata. Quan tots els ingredients estiguin ben juntets, ja tindrem la massa feta!
3. Després de barrejar-ho tot, ratllem la pell de la llimona i la posem a la massa.
4. Quan ja hàguim barrejat la massa amb la pell de l a llimona, haurem de fer la forma que volguem i posar els ingredients que més ens agradin per farcir-los: pinyons, coco, ametlles, avellanes, xocolata,...
5. Per últim, els haurem de ficar a una safata pel forn, i els ficarem a aquest a 250º durant 7 minutets!


JA TENIM ELS NOSTRES PANELLETS! BON PROFIT!



Si encara no heu entès com fer els panellets, o us estimeu més veure un video de com es fan, us deixem un d'un nen de 10 anys que prepara els seus propis panellets, d'una manera una mica diferent a la que hem explicat nosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada