dimarts, 19 d’octubre del 2010

CASTANYADA O HALLOWEEN?

És tradició que a Catalunya, la vigília de Tots Sants, es mengin castanyes i panellets, i es begui vi dolç. Aquest costum, però, va deixant pas la celebració del Halloween anglosaxó i altres festes multitudinàries.


Tradició i modernitat conviuen en aquesta diada que, en origen, feia homenatge als morts. L'1 i el 2 de novembre, segons el calendari religiós, se celebra el dia de Tots Sants i el Dia dels Morts, un moment en què el món dels vius i el dels difunts s'uneixen: el dia 1, els vius visiten els morts als cementiris; el 2, els morts visiten els vius. Arreu es fan celebracions de tota mena, amb una gran diversitat d'activitats en funció de l'indret i de les creences. Del món anglosaxó, especialment dels Estats Units i popularitzat a través del cinema, han arribat nous elements iconogràfics: carabasses, esquelets i bruixes són cada vegada més presents en aquestes dates. Però l'origen del Halloween no és pas als Estats Units sinó a Irlanda, i va arribar en aquest país a través dels immigrants irlandesos.

I vosaltres que sou més de castanyada o de halloween? digues la teva!





2 comentaris:

  1. ami m'agrada mes la castanyada,per que en recorda mes las tardo i com et calentas menjant castanyas;per contrari no m'agrada el halloween ,no per la festa uq em'agrada molt, sino perque no i crec gaire amb les bruixas,jeje

    firmat petita flor

    ResponElimina
  2. Estem d'acord amb tu, no hi ha res com menjar panellets i castanyes! però la festa de halloween també és molt emocionant si es celebra bé. Així doncs, les dues festes estan molt bé però hem de conservar la nostra cultura. Moltes gràcies pel missatge David!

    ResponElimina